Idéen til MONTY PYTHON’S SPAMALOT kommer , som enhver kan se fra Monty Pythons film Monty Pythons and The Holy Grail fra 1975. Eric Idle som er en af de 6 originale Monty Python medlemmer, har altid været gruppens musikalske midtpunkt  og har skrevet sange som Galaxy Song og ikke mindst, Always Look on the Bright Side of Life. Sammen med filmkomponisten John Du Prez, skrev Idle en håndfuld sange og kreerede en historie.

Billeder fra korstogetBilleder_fra_korstoget.htmlshapeimage_2_link_0
Knap der ikke fører til nogetIkke_noget.htmlshapeimage_3_link_0
Folkene bag togtetFolkene_bag_togtet.htmlshapeimage_4_link_0
MONTY Hvem???Monty_Hvem.htmlshapeimage_5_link_0
StartsideSpamalot_-_Teatret_Gorgerne.htmlshapeimage_6_link_0
HANDLINGHandling.htmlshapeimage_7_link_0
MedvirkendeMedvirkende.htmlshapeimage_8_link_0
       KokosnødderKokosndder.htmlshapeimage_9_link_0
En Fjollet OplevelseEn_Fjollet_Oplevelse.htmlshapeimage_10_link_0

Spamalot betegnes ofte som et ”kærligt rip-off” af The Holy Grail, eller De Skøre Ridderne som den hedder på dansk, men den adskiller den sig fra denne med sine overdrevne og meget humoristiske parodier på Broadway musicals, som også gør at Idle får plads til Always Look on the Bright side of Life som ellers var skrevet til filmen Life of Brian.

Eric Idle præsenterede idéen for de andre Python-medlemmer, der iblandt de originale instruktører Terry Jones og Terry Gilliam og fik deres velsignelse til at gå videre med projektet. Gruppen var især begejstret for titlen der stammer fra en replik i filmen: ”We eat ham, and jam and spam a lot”, men også er en parodi på en af amerikansk musicalteaters helt store klassikkere “Camelot” af Alan Jay Lerner & Frederick Loewe.

MONTY PYTHON’S SPAMALOT havde premiere den 17. marts 2005 på Broadway på Shubert Theatre, og vandt tre Tony Awards, heriblandt for bedste musical i sæsonen 2004-2005, og var derudover nomineret til 14 Tony Awards. Gennem en spilleperiode på 1500 shows spillede musicallen for mere end 2 millioner mennesker og indtjente mere end 175 millioner dollars.

Det originale Broadway cast inkluderede blandt andet Rocky Horror Show-stjernen Tim Curry som Kong Arthur, David Hyde Pierce, kendt fra tvserien Fraiser som Sir Robin, Hank Azaria, der bl.a. lægger stemme til The Simpsons som Sir Lancelot. Desuden kan nævnes en indspilning af John Cleese der fik æren af at være Guds stemme!

Musicalen har siden Broadway spillet over hele verden blandt andet i London’s West End, Las Vegas, Australien, Spanien, Tyskland, Sverige og mange flere steder. Teatret Gorgernes opsætning er den første i Danmark.

 
BILLETBESTILLINGFinland.htmlshapeimage_11_link_0
www.gorgerne.dkhttp://www.gorgerne.dkshapeimage_12_link_0